Русија

Руси жестоко одбрусили Западу: ЋУТАЛИ СТЕ КАД ЈЕ БОМБАРДОВАНА ЈУГОСЛАВИЈА!

Амбасадор Русије при Организацији за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Александар Лукашевич упитао се данас где су били заговорници заједничких вредности ОЕБС током бомбардовања Савезне Републике Југославије.

– Поново питамо исто питање, које је дуго година остало без одговора: где су били заговорници „заједничких вредности, принципа и норми ОЕБС-а“ кад је коалиција држава чланица НАТО-а 1999. извршила монструозна бомбардовања бивше Југославије? – објавила је на Твитеру мисија Русије при ОЕБС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово није први пут да Лукашевич помиње бомбардовање Југославије – он је, такође, поводом 18 година од бомбардовања, 2017. године одржао жесток говор на седници Сталног савета ОЕБС-а и стао у одбрану нашег народа подсетивши чланице ОЕБС-а, од којих су многе и чланице Алијансе, на бомбардовање, за које нису имале чак ни дозволу УН.

Подсетимо, председник Русије Владимир Путин у ноћи између среде и четвртка у специјалном обраћању грађанима Русије саопштио да је донео одлуку о покретању специјалне војне операције у Донбасу. Шеф државе истакао је да планови Русије не укључују окупацију Украјине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс