Издвајамо Русија

РУСКА БРУТАЛНА ЛЕКЦИЈА: Захарова одувала Запад због Украјине

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Русија је више пута пратила како западњаци кваре одржавање Олимпијских игара, а објаве америчке агенције „Блумберг“ и немачког листа „Билд“ о Украјини говоре да је Запад спреман на све, прокоментарисала је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова

„’Блумберг’ је данас објавио вест о ‘инвазији Русије на Украјину’ – та иста америчка агенција ‘Блумберг’ која је пре две седмице објавила лажну вест о ‘руско-кинеским договорима о инвазији на Украјину’. А немачки ‘ Билд’ је (такође данас) објавио ‘Путинов пуч-план за Украјину’. У чланку се разоткрива детаљна шема ‘заузимања Украјине’ која је, према речима новинара, ‘пала у руке неименоване обавештајне службе’. Глобални информативно-политички маратон НАТО жеља. Много пута смо видели како западњаци кваре Олимпијске игре. Али садашњи приступ смислили су прави покварењаци који су спремни на све“, написала је Захарова на Телеграму. Према речима Захарове, то се дешава када се Олимпијске игре не одржавају у земљама које Запад „одобрава“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је прецизирала да у кампањи западних медија о наводној инвазији Русије на Украјину нема логике нити чињеница, те да се ради о информативно-политичком притиску на Москву.

„То је начин вођења борбе у условима када се конкуренција никако не може издржати на легалан начин, па се примењује приступ који је већ постао класичан, приступ информативно-политичког притиска, кампање и тако даље. Сада се то претворило у глобалну кампању против наше земље под паролом наводне ‘агресије’ коју Русија припрема против Украјине. Нема логике, нема чињеница, само велика количина лажних вести, дезинформација, отвореног лудила помноженог са, чини ми се, некаквим бесмислицама“, изјавила је Захарова за „Радио Русију“. Како је додала, спекулације о „инвазији“ Русије на Украјину су „злочин против планете и демократије“.

„Све камере (у репортажама са отварања Олимпијских игара у Пекингу) фокусиране су на председника Русије, на одећу украјинских спортиста – све је то помешано у једну причу и наводи се да ће Русија управо сада напасти. Тако је формирано. То више није пропаганда. То је страшан злочин против наше планете који се дешава под окриљем западног мејнстрима“, оценила је портпаролка.

Тест за демократију

„Поткопавају се њени темељи у виду слободе медија, поузданих чињеница и критичког мишљења и људима се нуди глобална митологизована, страшна лаж“, додала је Захарова. Како каже, није искључено да медијске спекулације могу бити димна завеса за могуће провокације Запада.
Немачки таблоид „Билд“ објавио је извештај неименованих тајних служби о наводном „плану“ Русије да прикључи Украјину Савезној Држави Русије и Белорусије. Овај чланак се појавио након лажне вести агенције „Блумберг“ која је објавила да је Русија покренула инвазију на Украјину, а затим је признала грешку и обрисала текст.

Подсетимо, Запад, укључујући медије, месецима оптужује Русију да намерава да изврши инвазију на Русију. Иако је у Москви то небројено пута демантовано, многи медији и даље инсистирају на томе, објављујући, између осталог, спекулацији о томе када би наводна инвазија требало да почне и како.

 

Извор: Информер / rs.sputniknews.com