Регион

Сада је све јасно! ОРБАН О СИТУАЦИЈИ У УКРАЈИНИ: Мађарски премијер изабрао позицију

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан разговарао је са председником Европског савета Шарлом Мишелом и поручио да Мађарска дели ставове Европске уније у вези са сукобом између Украјине и Русије, саопштено је из кабинета премијера.

Министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто је данас саопштио да се „морамо надати дипломатском решењу“, и потврдио да Брисел истовремено појачава припреме за увођење санкција Русији након последњих потеза Москве, преноси МТИ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У току су разговори о могућим следећим корацима. Мађарска никада није одступала од ЕУ по овом питању. Истовремено, не смемо одустати од наде у дипломатско решење – саопштио је Сијатро.

Мађарски Савет за националну безбедност састао се данас у кабинету премијера Виктора Орбана како би размотрио украјинску кризу, саопштио је премијеров шеф кабинета Гергељи Гуљаш.

Према саопштењу, састанак је водио премијер Виктор Орбан, а поред Гуљаша учествовали су секретар кабинета Антал Роган, министар одбране Тибор Бенко и министар унутрашњих послова Шандор Пинтер.

Руски председник Владимир Путин најавио је у понедељак увече признање суверенитета Доњецке Народне Републике и Луганске Народне Републике у источној Украјини и наредио руским трупама да уђу на те територије у склопу „мировне мисије“, наводи МТИ.

 

 

Извор: Танјуг