Србија

„ШАНСА ДА ЈЕ МАТЕЈ ЈЕ ЖИВ ЈЕ ВЕЛИКА“ Огласио се српски детектив

Фото: Фејсбук принтскрин

Данас је 55. дан од како је нестао Матеј Периш из Сплита.

Приватни детектив, Браца Здравковић, у укључењу за Јутарњи програм на Курир телевизији навео је да увек полази од трагања за живом особом и да је најмања могућност да се Матеј заправо утопио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас је 55. дан од како је нестао Матеј Периш из Сплита.

Многе спекулације су биле у медијима, док су до српске и хрватске полиције стизале различите информације последње две недеље.

Од тога да га је једна интернационална манекенка видела у немачком граду Минхену како диже паре на банкомату до тога да је виђен у Новом Саду у једном старом железничком вагону.

Последње информације говоре да је виђен у Америци, тачније Аризони у једном казину.

– Најинтригантнија ствар у овом случају је што још увек нема Матеја Периша. Када се испитује неки случај, дају се претпоставке и што их више има случај је квалитетнији. Долазимо до квалитетних закључака шта би могло да се деси. У самом старту када сам ја почео да радим на овом случају у неком виду потраге. Појавиле су се 12 претпоставки које су могле да се десе. Како пролази време једна по једна се анулира и долазимо до неке 3-4 које су у игри и мислим да ће оне показати резултат – истакао је Здравковић у укључењу за Јутарњи програм на Курир телевизији.

Приватни детектив је открио шта се десило те ноћи пре него што је Матеј напустио клуб.

Он је те вечери, уживајући у том проводу са својим друштвом конзумирао већу количину алкохола. Пре тога они су вечерали у ресторану Амбар. По речима његовим пријатеља, пре ресторана они су у близини Скадарлије конзумирали већу количину спида коју су највероватније донели из Загреба. Самим тим када момци преносе преко границе дрогу, они ризикују да самим тим буду и ухваћени. То значи да их није чекала овде некаква екипа од које су требали да преузму дрогу. Нажалост они су дошли су сами и ово се десило због њихове неорганизације. Наиме, како је пролазило вече, они су остали без тог спида и дошли су из Амбара у клуб Готик односно садашњи Магацин. Тамо су почели њихов нерезервисани провод – рекао је приватни детектив.

Дотакао се снимка са камера где Матеј силази низ степенице и где се дошло до претпоставке да је ушао у реку.

– Има снимак где он наводно силази низ степенице, мада он није меродаван. Зато што то нису службене камера министарства, већ су камере локалних објеката. Врло је нејасан снимак, самим тим постоји случај да је ушао у Саву и изашао јер је изврсан пливач и полазим увек од претпоставке да се трага за живом особом. Најмања могућност остаје да се трага за телом – рекао је приватни детектив.

Навео је да му сама изјава МУП-а да ће испитати чак и не тако сигурне ситуације улива наду да је он жив.

– Све што је онако лоше у овој причи, да кажемо да је охрабрујуће то да су га људи виђали овде или онде. Конкретно она Лидија која се јавила из Минхена и како га је видела три пута у току дана како подиже новац на банкомату. Ја лично не верујем у то, али шта ми је улило наду да је он жив. То је изјава МУП-а да ће испитати ситуацију. Ако они испитују ситуацију, то значи да нису сто посто сигурни да се дечко утопио – навео је приватни детектив.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Република.рс/Srbijadanas.com