Свет

СИТУАЦИЈА ЈЕ АЛАРМАНТНА! Аустралија хитно ЕВАКУИШЕ особље!

Аустралија је данас саопштила да евакуише особље из амбасаде у Кијеву, јер се ситуација на граници Русије и Украјине, како су навели, брзо погоршава

Особље аустралијске амбасаде у Кијеву упућено је у привремену канцеларију у Лавову, граду на западу Украјине, који се налази на око 70 километара од границе са Пољском, навела је министарка спољних послова Марис Пејн у саопштењу, преноси агенција Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Настављамо да саветујемо Аустралијанце да одмах напусте Украјину комерцијалним путем – рекла је Пејн.

Премијер Скот Морисон је упозорио да ситуација „долази до веома опасне фазе“ и навео да аутократско једнострано деловање Русије прети и малтретира Украјину, што је потпуно неприхватљиво.

Морисон је позвао званични Пекинг да прокоментарише ситуацију око Украјине, након што је Кина критиковала састанак у Мелбурну у петак министара спољних послова земаља КВАД – САД, Аустралије, Јапана и Индије.

– Кинеска влада радо критикује Аустралију, али и даље језиво ћути о руским трупама које се гомилају на украјинској граници – поручио је Морисон на конференцији за новинаре.

Морисон је поручио да коалиција аутократија која, како је навео, жели да малтретира друге земље, није нешто око чега Аустралија треба да заузима благу позицију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг