Србија

СЈАЈНА ВЕСТ ЗА ГРАЂАНЕ: Данас на рачунима следи ПОВЕЋАЊЕ, а сутра стиже и 20.000 динара!

Исплата јануарских пензија за кориснике из категорије запослених почеће данас, објавио је Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање.

Примања ће данас почети да пристижу онима који пензије примају на кућним адресама или их подижу на шалтерима пошта, док ће за пензионере који пензије добијају преко текућих рачуна исплата почети сутра. Са овим чеком пензионерима следује повишица од 5,5 одсто у односу на претходну исплату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сутра стиже и 20.000 динара

Сутра, у четвртак, 10 фебруара, свих 1,7 милиона пензионера добиће по 20.000 динара и биће то највећа појединачна помоћ државе до сада.

Ова новчана помоћ која ће свим пензионерима бити исплаћена једнократно, у просеку ће месечну пензију подигнути за око 1.600 динара. Практично, просечна месечна примања најстаријих која сада износе 31.000 динара, износиће око 32.600 динара, што је 305 евра.

Пензионери су претходне године у четири исплате добили укупно 110 евра, а сада стиже и додатних 170.

Два су услова – један је да сте пензионер Републике Србије, а други је да је право на пензионисање остварено најкасније 31. јануара ове године. То што сте истовремено и страни пензионер не смета.

– Исплата помоћи корисницима који су право остварили закључно са 31. јануаром ове године а нису обухваћени исплатом од 10. фебруара, биће извршена једнократно, након успостављања исплате пензија – саопштили су из ПИО Фонда.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало/Блиц