Спорт

Скандал у најави: НОВАКУ ПРЕТИ НОВА ДЕПОРТАЦИЈА!

Новаку Ђоковићу (34) прети ново протеривање из земље јер није вакцинисан и то из оне у којој је донедавно живео!

Најбољи тенисер света, како сада ствари стоје с прописима у борби против пандемије короне, моћи ће да игра на мастерсу у Монте Карлу који почиње 10. априла, али се може десити да му не дозволе да одигра финале ако до њега дође.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Проблем је чињеница да њему зелени КОВИД сертификат важи до 16. априла увече, тачно четири месеца од добијања позитивног резултата ПЦР теста на корону, те да би ноћ пред финале у Монаку, које је на програму 17. априла, морао да напусти земљу. Наиме, као што је и сам потврдио, а што се и види на доказу о тестирању који је освануо у јавности, Ђоковић се тестирао 16. априла увече након што је сазнао да је кошаркаш Барселоне Најџел Хејс-Дејвис позитиван на КОВИД, а да се он сликао с њим два дана раније на утакмици против Црвене звезде у Евролиги.

Цео хаос је настао због одлуке да се важење сертификата скрати са шест месеци на четири месеца, у Нолетовом случају до 16. априла уместо до 16. јуна. То значи да Србин у Монте Карлу, у којем је живео до пресељења у шпанску Марбељу, може доживети нову скандалозну непријатност уколико тамошње власти реше да се слепо држе прописа. Такође, то би био до сада невиђени потрес у тенису да се играчу забрани да одигра меч из разлога који немају везе са спортом, а поготово финале.

БРИТАНЦИ ОПЕТ СПЛЕТКАРЕ

Нажалост, наступ у Монте Карлу, тачније само у финалу, није једини под знаком питања. Одраније је познато да Новак не може у Америку без вакцине, дакле на мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију, али злуради британски медији сада наводе да неће моћи ни на Ролан Гарос и Вимблдон. Кампању предводи Дејли мејл цитирајући политичара Кристофа Кастнера из странке француског председника Емануела Макрона, који наводи да невакцинисаног Ђоковића ипак неће пустити у Париз. Додаје се и да Вимблдон не даје гаранције Новаку иако је пре неколико дана речено да ће му Енглези дати зелено светло за одбрану титуле.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс