Русија

Шок! ПУТИН ВЕЋ ПОБЕДИО У РАТУ? Оружје није потегнуто – НАТО се „распада“

РУСКИ председник Владимир Путин тријумфовао је над САД и НАТО, а да није предузео ништа против алијансе, написао је новинар Доминик Грин за „Спектатор“.

Како он наводи „Владимир Путин не треба да шаље трупе у Украјину јер је већ постигао своје стратешке циљеве“, а новинар је саму НАТО алијансу оценио као „већ подељену и немоћну“, пишу РИА новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Политика Сједињених Држава према својим савезницима створила је кризу између Вашингтона, Берлина и Париза, рекао је Грин. Додао је да „Бела кућа не настоји да узме у обзир интересе савезника, посебно амбиције француских власти да буду главне у Европи и личне тежње Немаца да користе еколошки прихватљивија горива“.

Аутор материјала је сигуран да Бајденова администрација мора пре свега да промени свој став о Русији: да поштује и разуме Москву, а такође да избегава крајности у политици.

Кијев и западне државе недавно су изразиле забринутост због наводног повећања „агресивних акција“ Русије у близини граница Украјине. Москва је више пута демантовала такве оптужбе, рекавши да никоме не прети и да не намерава никога да нападне, а тврдње о „агресији“ користе се као изговор за распоређивање веће војне опреме НАТО-а у близини руских граница.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс

Ознаке