Србија

Шокантне тврдње! ЕВО ЗАШТО ЈЕ МАТЕЈ ПЕРИШ САМО У МАЈИЦИ ТРЧАО УЛИЦАМА БЕОГРАДА!

Фото: Фејсбук принтскрин

Теорију о томе да је Матеј користио наркотике пре него што је трчао улицама Београда анализира неуролог др. Светлана Вучетић Арсић.

Потрага за Матејом Перишем траје више од месец дана, а упркос великм напорима српске и хрватске полиције која је два пута долазила у Београд, нестали Сплићанин још није пронађен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, у понедељак је Младен Мијатовић објавио најновије информације из истраге о нестанку Матеја Периша, тврдећи да је млади Сплићанин са друговима, пре доласка у Београд набавио синтетичку дрогу, спид, као и да су то конзумирали кобне вечери пре одласка у клуб „Готик“.

Такође, Мијатовић је навео није први пут да Матеј нестане из клуба и да су се раније дешавали слични испади, када га није било по 15 сати.

Теорију о томе да је Матеј био на „спиду“ док је трчао улицама Београда пре нестанка, анализира неуролог др. Светлана Вучетић Арсић из Специјалне болнице за лечење болести зависности.

– Једини начин да се докаже да ли је особа конзумирала неки наркотик јесте путем крви, урина… Чињеница је да људи на „спиду“, који спада у групу амфетамина, испољавају неадекватно понашање, које је чудно за њихову околину и које за њих није типично – докторка Вучетић Арсић.

Она исказује сумњу да је момак са снимка могао да претрчи онолико само под дејством алкохола.

– Човек који је озбиљно пијан, како се спекулише, не би могао онолико да трчи. Дејство алкохола морало је да престане или да буде смањено јер он има врло прецизну моторну активност. То је могао да уради неко ко је био на нечему што га је подигло, убрзало и стимулисало, а алкохол није такав. Могуће је да је он узео амфетамин непосредно пред излазак из клуба, јер он делују за неколико минута. То би, можда, могло да објасни прецизно трчање, у мајици, јер је вероватно подигао температуру на неки начин, па му је било топло – наводи докторка.

Отац је демантовао да је његов син користио дрогу.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Република.рс