Свет

Шокантне тврдње! ПУТИНОВЕ БОМБЕ СПРЕМНЕ ЗА УКРАЈИНУ? Блинкен изнео план Русије за рат!

И поред повлачења Руса, Америка је наставила с оптужбама да се руске снаге ипак и даље тајно гомилају.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен је у Савету безбедности УН изнео наводни детаљан план Русије за удар на Украјину, док британски званичници тврде: „Путин ће то урадити“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички државни секретар Ентони Блинкен поново је брутално ударио на Руску Федерацију и на њеног председника Владимира Путина говорећи на седници Савета безбедности Уједињених нација (УН), где је таксативно побројао начине на које ће Москва извести напад на Украјину.

Те његове изјаве дошле су само два дана након што је Русија објавила да је повукла део својих снага с територија недалеко од украјинске границе будући да су завршиле своје учешће у војним вежбама.

Такође је још једном наглашено како руска армија није измештена да би била спремна за инвазију на суседну земљу, а што Запад упорно тврди, оптужујући шефа Кремља да је агресор и да угрожава светски мир.

И поред повлачења Руса, Америка је наставила с оптужбама да се руске снаге ипак и даље тајно гомилају, као и да припремају тајне путеве којима намеравају да из Белорусије пренесу оружје на тло бивше републике СССР. У том тону сада је говорио и Блинкен.

– У САД смо уверени да ће руски напад на Украјину започети с измишљеним изговором, који би могао да се јави у неколико облика. Нисмо сигурни у тачно каквом, али не искључујемо измишљени терористички бомбашки напад у Русији, откривање масовне гробнице или лажни, а мождаи и прави, напад хемијским оружјем – истакао је Блинкен, па наставио:

Русија би тај догађај могла да опише као етничко чишћење или геноцид, исмевајући концепт који ми у овој дворани не схватамо олако, нити га ја олако схватам на темељу своје породичне историје. У протеклих неколико дана руски медији су већ почели да шире неке од ових лажних узбуна и тврдњи како би се повећао бес јавности и поставио темељ за инвентивно оправдање рата. Данас је то у медијима под контролом Русије само интензивирано – рекао је амерички државни секретар.

Према Блинкеновим наводима, након таквог инцидента руска влада ће вероватно „театрално сазвати“ хитан састанак владе, на ком би био донесен закључак како Москва мора да одговори да би одбранила грађане или етничке Русе у Украјини.

– Након тога би руски пројектили и бомбе почели да падају на циљеве у Украјини, а онда би се кренуло с ометањем комуникација и кибернетичким нападима – нагласио је он и додао како ће затим руски тенкови и војници напредовати према кључним циљевима који су већ идентификовани.

– Могло би да се ради о конвенционалним нападима или би то могли да буду сајбер-напади који би могли бити усмерени на одређене групе Украјинаца – навео је он, па наставио:

– Русија планира управо да циља на одређене групе Украјинаца – нагласио је Блинкен, али на крају закључио да Русија још може да изабере „други пут“, док „још има времена“.

Истовремено, британско министарство одбране је објавило детаљан план наводног руског плана удара на Украјину, истакавши како ће до напада „највероватније“ доћи.

– Он (Путин прим. аут) ће то урадити и биће стравично – рекао је један неименовани званичник за британски Дејли мејл, док је сличне тврдње у СБ УН изнео и британски министар спољних послова Џејмс Клеверли, сложивши се са Блинкеновим речима да Русија свакако нема добре намере према Украјини.

Дејли мејл је затим подсетио своје јучерашње наводе да је Русија, уместо повлачења, на праг Украјине послала додатних 7.000 војника, а што је из Кремља прокоментарисано као „чиста медијска хистерија“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс/Srbijadanas.com