Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Рат великих размера у Донбасу покренуће тужан сценарио за Украјину! Ево шта следи!

Одлука украјинских власти да спроведу војну операцију пуног обима на истоку Украјине, током које ће Оружане снаге Украјине покушати да силом заузму Донбас, покренуће сурову игру за Кијев.

Познати политиколог, водећи истраживач Института Европе Руске академије наука Сергеј Федоров дошао је до овог закључка након анализе ситуације у региону.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Федоров је у интервјуу за РИА ФАН детаљно говорио о ескалацији војног сукоба, а такође је објаснио зашто би рат великих размера у Донбасу покренуо тужан сценарио за Украјину.

Сергеј Федоров је пре свега скренуо пажњу на то да би покушај Оружаних снага Украјине да спроведу војну операцију пуног обима у Донбасу, као и да војним путем заузму регион, резултирао катастрофалним последицама по Кијев.

Дакле, украјинске власти, највероватније, не схватају да њихове опасне провокације против цивила на истоку Украјине могу довести до почетка великог рата, током којег ће Кијев изгубити „територијалну конфигурацију“.

Према мишљењу политиколога, одлука руководства ЛДНР да мобилише резервисте и евакуише цивилно становништво је јасан сигнал Кијеву, који указује да ће покушаји насилног заузимања Донбаса покренути тужан сценарио за целу Украјину.

„Надам се да усијане главе у Украјини разумеју да је рат великих размера у Донбасу бременит веома озбиљним последицама за све, али пре свега за Украјину. На крају крајева, она ће изгубити своју територијалну конфигурацију без Крима и Донбаса, а можда и више“, закључио је Федоров.

Експерт је такође скренуо пажњу на то да Кијев још увек има времена да спречи велику грешку одбијањем да нападне Донбас. Дакле, руководство земље треба да почне да испуњава споразуме из Минска и друге преузете обавезе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs