Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! САД се уствари потпуно повлаче из Украјине – Чудну стратегију нико не може да схвати

Фото: Јутјуб

САД су спровеле у Украјини сценарио који се могао посматрати у Авганистану пре шест месеци. Ову тачку гледишта износи политиколог Јевгениј Сатановски.

Америчке власти су прилично неочекивано реаговале на признање независности Доњецке и Луганске Народне Републике од стране руског председника Владимира Путина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако је одбацивање и осуда ове одлуке руског лидера било унапред одређено, онда је премештање амбасаде САД из Лавова, где се недавно преселила из Кијева, у Пољску изазвало збуњеност многих.

Евгениј Сатановски, оснивач и председник истраживачког центра Института за Блиски исток, види бег америчких дипломата из Лавова као позив за буђење Кијева.

Према мишљењу политиколога, у случају Украјине САД сада окрећу авганистански сценарио.

Другим речима, Вашингтон је почео да „спаја“ целу Украјину, укључујући и оне регионе који су центри русофобије.

Американци су урадили потпуно исто са блискоисточном земљом, заправо преневши је под контролу талибанске терористичке организације забрањене у Руској Федерацији.

„Повукли су се у Варшаву. Ово је веома несрећна ситуација. Сједињене Државе, верујте ми, Украјина су предали, све, у потпуности. Тренутно нису спремни да буду присутни у Украјини чак ни на линији Чоп – Ужгород – Мукачево – Трускавец – Тернопољ. Нико није заинтересован. Нико неће оставити Галицију под његовим патронатом“, нагласио је Сатановски.

Наде Украјине у економске санкције Запада, сматра политиколог, такође нису предодређене да се остваре. Ни САД ни земље ЕУ не журе да уводе нова ограничења против Русије. А те мере које се ипак могу применити неће се претворити у озбиљне последице по Москву.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs