Србија

Србија у неверици! ДА ЛИ ЈЕ МАТЕЈ ПЕРИШ ЗАИСТА ВИЂЕН У МИНХЕНУ? Отац открио шта се десило с његовим пасошем

Отац несталог Матеја Периша открио све о новим информацијама које су се појавиле, тачније манекенку која тврди да је несталог Сплићанина видела у Минхену

Читав регион прати потрагу за Матејем Перишем који је у ноћи између 30. и 31. децембра нестао у Београду. Његов отац Ненад Периш је за Јутарњи програм на ТВ Прва говорио о најновијим информацијама које има, а све то након што је манекенка на Инстаграму изјавила да мисли да је видела Матеја у Минхену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– С полицијом сам био у контакту прекјуче када смо разменили информације у вези са најновијом информацијом из Немачке, тј. Минхена где је једна цура изјавила да га је видела у Минхену. Ја сам послао полицији поруку и она је мени одговорила наравно у вези личних докумената. Наиме, код мене се налази његова лична карта, а кући у Сплиту је пасош. Тако да, то је оно што је моје да кажем полицији и на крају крајева због тога сам ту.

Досад је било пуно таквих информација које су се нажалост показале неистините. Не кажем да људи то раде због некаквих некоректних разлога, можда човек промисли, види и тако, на неки начин га то асоцира на целу ову ситуацију па може да погреши. Полиција ми је рекла да хрватски МУП ради проверу са немачком полицијом у вези те информације и да је то полицијска ствар коју ће они сигурно проверити и добити информацију о чему се тачно ради.

Било је море тих информација, наравно да на сваку обраћам пажњу, али како имам искуство, кажем поново не због некоректних разлога, људи због саме те потраге која се дигла, људи можда желе да помогну, па ето и на тај начин покушавају и догоди се грешке. Људе асоцира нешто на нешто, ја не кажем да је то и овај пут, али сам поучен искуством опрезан“.

Многе је збунила изјава о пасошу, јер ако је остао све време у Сплиту, како је Матеј ушао у Србију? Међутим, много је вероватније да је породица у неком тренутку добила пасош младог Сплићанина. Опет, ако би се прича о Минхену испоставила тачном, поставља се питање како би Периш без пасоша ушао у Немачку.

Отац је рекао да је Матеј раније био у Минхену, у Немачкој, а затим је открио да и га је контактирала девојка која тврди да је видела несталог момка.

– Девојка ме није звала, не знам о коме се ради. На крају крајева, мислим да полиција треба да ради тај посао и све што треба да се ради у смислу провере, немам потребу да ја улазим у такве комуникације. Колико год желим да нађем Матеја, то мора да се обави на стручан начин.

Отац несталог младића је говорио и о информацијама које се смењују од почетка потраге, али и о сигналу мобилног телефона који је унео додатну забуну.

– Размишљам знате, прошло је 50 или већ колико дана, све оно што је на почетку изгледало изгледно, пуно се тога тада показало да и није баш тако, тако да она очекивања која су била на почетку су била другачија него сада. Оно што се мени чини, то сам рекао неколико пута, да постоји пуно ситуација које не могу указати ни на једну од коначних резултата. Када дођемо до тога да кажемо то и то се догодило, онда нас ове друге ствари демантују. Једна од тих је и сигнал са његовог телефона са Великог ратног острва, да ли се тај улазак у воду догодио или није, без обзира шта је мобилни показивао, проблем је што и технички како кажу произвђачи, они гарантују да може бити у води пола сата, а ово се догодило два и по сата после. Како може бити на површини, ако је због хипотермије у тим условима тешко очекивати, немогуће очекивати да буде у води два и по сата. То су ствари које ме муче и мучиће ме док се Матеј не појави. Нема ту пуно других солуција.

Ненад Периш поновио је и шта му је најнејасније у случају нестанка његов сина.

– Ствари које мени нису јасне су где је кренуо, зашто је трчао, зашто је зауставио такси, зашто је дошао да Саванове, да ли је то било њему одредиште, по мени не, никако, мислим да му Саванова или платформа код Саванове није било одредиште. То његово понашање путем је било одлично, концентрисано и није путем показивао неку дезоријентисаност или немогућност комуникације са таксијем. Тако да ове теорије у вези са тим да он евентуално није знао где иде или да није под контролом, мени се стварно не поклапају ни у ком случају, тако да ето то су ти проблеми о којима размишљам и који ће нас довести до закључка, надам се што пре. Ја чекам Матеја и надам се да ће се догодити нешто добро, нешто јако добро, али кажем, у крајњем случају морам прихватити било шта, тако да сам спреман на све коначне резултате.

Периш је истакао и да „нада не престаје“ и да се нада да ће доћи позив који ће открити где се Матеј тренутно налази да ће се све ускоро завршити.

– То је оно што желим сваки дан и на шта једино и мислим.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо