Свет

СРБИН УБИЈЕН У ШВЕДСКОЈ: Пљачкаши му пуцали у главу и леђа, па побегли, сви у шоку

ДРЖАВЉАНИН Србије Горан Николић (50) убијен је у шведском граду Хорбију, током покушаја пљачке продавнице која је била у његовом власништву.

Убице, које су побегле на бициклама, још увек нису ухваћене, наводи шведски портал Афтонбладет. Двојица маскираних мушкараца побегла су након злочина на бициклама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Николић је затварао радњу у друштву брата, нешто после 22 сата, када су им пришла двојица мушкараца.

– Закључавао је радњу и пришла су им двојица мушкараца, знали су да затвара у 22, ваљда су мислили да има пазар са собом. Један је пришао брату, други њему, тражили су новац. Он их је питао „Какве паре?“, раширио јакну да виде да нема ништа. Имао је лаптоп у руци и бацио према нападачу, пошто је овај држао нож. Други је био сакривен иза комбија и пуцао је у њега. Први метак га је погодио у главу, други у леђа. Убио га је на лицу места – рекао је породични пријатељ Небојша Бакић.

Према његовим речима, Горан је био познат као „велики добротвор и људина“. Ко год да је дошао у Шведску, Горан је био спреман да му се нађе, без обзира на националност. Николић је дуго година живео и радио у Шведској.

Горанов брат није повређен, али га је трагедија дубоко потресла.

– Он је био последња особа за коју бих очекивао да чујем овакве вести, колико је био и вредан и поштен – каже Небојша Бакић.

Фотографије цвећа које је остављено испред његове продавнице сведоче о томе да је у овом граду био веома вољен.

Николић је иза себе оставио супругу и две ћерке, две сестре и брата.

Шведска полиција затражила је путем медија од јавности да ако има било какве податке о починиоцима овог злочина одмах јави надлежнима.

Извор: Телеграф