Србија

„Сутра – потписивање“ ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА ПРЕМИЈЕРКА!

Фото: Јутјуб

Београд — Председница Владе Србије Ана Брнабић ће се сутра у Женеви састати са представницима Светског економског форума.

Она ће се састати са оснивачем и извршним директором WEF-а Клаусом Швабом и председником Форума Боргеом Брендеом. Како је најавила, овом приликом биће потписан уговор о отварању Центра за четврту индустријску револуцију у Београду, 16. у мрежи центара форума у свету и првог у региону Западног Балкана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У име Владе Србије, Споразум ће потписати директор Канцеларије за ИТ и електронску управу Михаило Јовановић, у присуству премијерке Брнабић и званичника Светског економског форума.

„То је велико признање за све што смо урадили на том плану и признање за нашу науку, креативност и знање. Тај центар ће почети са радом 1. марта и биће повезан са сличним центрима које Светски економски форум има у свету“, рекла је премијерка у изјави за Танјуг раније данас.

Премијерка је нагласила да је то „велики ветар у леђа“ свим плановима која наша земља има у областима развоја вештачке интелигенције, биотехнологије, биоекономије, биомедицине и биоинформатике.

Фокус у раду Центра биће на вештачкој интелигенцији и биоинжењерингу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг