Спорт

СВЕТ У ШОКУ! Новакова НОЋНА МОРА најавила КРАЈ каријере!

Некадашњи освајач УС опена Хуан Мартин дел Потро се повлачи

Бивши шампион УС опена из 2009. године, Аргентинац Хуан Мартин Дел Потро најавио је крај каријере!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тенисер који је много обећавао, а чију су каријеру уништиле многобројне повреде, открио је на друштвеним мрежама да планира повлачење из „белог спорта“.

Делпо није био на терену две и по године, планирао је повратак ове сезоне на турниру у Буенос Ајресу, али ће му то, по свему судећи, бити његов последњи наступ.

– Ово је један од најтежих порука коју ћу пренети. Знам да људи очекују да се вратим тенису. Али, ово је можда више опроштај него повратак. Моје колено ми постаје ноћна мора. Већ неколико година покушавам, кроз разне третмане, код различитих лекара, да поправим ствари. Али, још увек нисам нашао решење. Никада нисам размишљао да се повучем из света тениса без прилике да се опростим, а не могу да замислим бољи турнир од Буенос Ајреса да то урадим – рекао је Див из Тандила на конференцији.

Видно утучен, Хуан је само потврдио да више нема дилему.

– После ове недеље видећемо шта ће бити са мојом будућношћу. Ово је тешка одлука – открио је Дел Потро.

Остаје записано да је Аргентинац играо полуфинале Вимблдона и Ролан Гароса, док је на Олимпијским играма два пута био „ноћна мора“ за Новака Ђоковића.

Див из Тандила је 2012. године у Лондону савладао српског аса 2:0 (6:2, 6:4) и „украо“ Нолету бронзану медаљу, док је четири године касније у Рију поново био кобан по Ђоковића.

Тада је у првом колу Гаучос добио Новака истим резултатом, у два тај брејка (7:6 (7:4), 7:6 (7:2)).

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс