Русија

СВЕТ У СТРАХУ! Хитно се огласио Путин: Ово је план по којем ћемо деловати против НАТО

У сфери безбедности Русија ће убудуће деловати по плану, у зависности од ситуације на коју утичу и друге земље, изјавио је руски председник Владимир Путин, одговарајући на питање о даљим поступцима Москве у актуелној ситуацији око Украјине.

-Како ће Русија даље деловати? Према плану. А како ће се он формирати? У складу са реалном ситуацијом на терену. Ко може да одговори како ће се ситуација развијати? Засад нико. То не зависи само од нас, рекао је Путин на прес-конференцији са немачким канцеларом Олафом Шолцом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, руски лидер је додао да ће Русија „настојати да постигне договор са партнерима о питањима које је покренула руска страна како би се решила дипломатским путем“.

-О којим питањима се ради? То су добро позната питања у вези осигуравања безбедности Русије. То је неширење НАТО-а, враћање војне инфраструктуре блока на стање из 1997. године и нераспоређивање борбених ударних система у близини наших граница, прецизирао је руски лидер.

Како је истакао, Москва је спремна да разговара и о другим питањима која су садржана у одговорима САД и НАТО-а, али само заједно са другим темама која су за Русију од примарног значаја.

Подсетимо, састанак Путина и Шолца је трајао више од три сата. Путин је након разговора изјавио да је сусрет био послован. Теме разговора су биле најактуелније: криза у Украјини, „Северни ток 2“, безбедносне гаранције које Русија тражи од Запада.

Хистерија око наводних планова Русије да нападне Украјину траје већ недељама. Иако је Москва више пута демантовала да има такве намере, западни медији и политичари не престају да понављају исту мантру. Штавише, траже да Русија повуче трупе које изводе војне вежбе на сопственој територији. Између осталог, руски пеф дипломатије Сергеј Лавров саопштио је да ће се оне вратити у своје касарне кад се заврше војни маневри, као што увек и раде.

Подсетимо, и украјински званичници су више пута саопштавали да немају информације да Русија спрема напад на њихову земљу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/rs.sputniknews.com