Свет Србија

УДАРНО! Амерички конгресмени подржали Србију, објављен важан документ! Ево шта се дешава!

АМЕРИЧКИ конгресмени, њих 16, објавило је писмо подршке Србији у којем се инсистира на унапређењу односа САД и наше земље. Међу потписницима су чланови Спољнополитичког, Обавештајног и Војног комитета, као и Српског кокуса, а што је још значајније из различитих странака – демократа и републиканаца.

Овај документ је резултат рада наше дипломатије, сарадње и добрих веза председника Александра Вучића, министра дипломатије Николе Селаковића и амбасадора наше земље у САД Марка Ђурића који је појединачно разговарао са сваким од потписника.

Наша земља није посегла за консултантским агенцијама, које албанска страна користи годинама. Ипак, и поред тог вида лобирања, Приштина се недавно хвалила писмом подрше конгресмена, али га је потписало тек седморо. У њему су позвали председника Џоа Бајдена и државног секретара Ентонија Блинкена да удвоструче усредсређеност САД на решавање тензија између Београда и Приштине, а имајући у виду непропорционалну јачину оружаних снага Србије. Такође, затражили су од америчке администрације да тзв. Косово добије правичан третман и признање као независна држава, жалећи се да Београд још није признао независност.

Вучић и Ђурић су тада најавили да и Србија има снажнију подршку на Капитол хилу, што се сада и види. Писмо подршке су потписали Клаудија Тинеј, Емануел Клавер који су коопреседавајућа Српским кокусом, Брајан Фицпатрик и Греб Стјуб, Тед Лију, Бред Шнајдер – чланови Спољнополитичког комитета, Гас Билиракис, Дејвид МекКинли и Бил Џонсон, Френк Мирван – чланови Српског кокуса, Ерик Своулвил и Бред Винстрап из Обавештајног комитета, Дејвид Цицлин и Ден Мајзер из Спољнополитичког комитета, Мајк Тарнер и Марк Висиј – Војни комитет.

 

 

 

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

фебруар 2022.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28