Регион

УДАРНО! Још војске стигло тик до Србије, хитно се огласио НАТО

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је данас да присуство америчких трупа у Румунији показује посвећеност САД безбедности Европе.

Он је то рекао након што је још војника стигло у румунску ваздушну базу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Столтенберг је, обраћајући се на конференцији за новинаре заједно са председником Румуније Клаусом Јоанисом, такође, поновио своју забринутост због могуће руске инвазије на Украјину и рекао да ће Алијанса размотрити дугорочно присуство у југоисточној Европи у наредним месецима, пренео је Ројтерс.

„Настављамо да јачамо наш источни блок“, рекао је Столтенберг, истичући да су акције НАТО-а дефанзивне.

Генерални секретар НАТО-а посетио је војну базу Михаил Когалницеану у Румунији како би поздравио ангажовање савезника у безбедности Румуније и Црноморског региона, наведено је на сајту НАТО-а. Столтенбег је захвалио Румунији на њеном значајном доприносу Алијанси.

Он је похвалио допринос Немачке, Италије и Шпаније да се помогне у обезбеђивању ваздушног простора изнад региона Црног мора и поздравио је брзо распоређивање хиљаду додатних војника из САД, које је тренутно у току, што ће довести до тога да укупан број америчких припадника оперише из ваздушне базе Михаил Когалницеану на скоро две хиљаде.

„Ово је снажна демонстрација трансатлантског јединства“, рекао је генерални секретар НАТО, подвлачећи гвоздену посвећеност Северне Америке одбрани Европе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг