Србија

УДАРНО! Огласила се министарка: Грађани ће моћи да рачунају на још новца; уводи се и једна новина

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је да је у среду објављен нови јавни позив за субвенције за унапређење енергетске ефикасности.

Како је додала, јавни позив на који могу да се пријаве све јединице локалне самоуправе трајаће 15 дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Објавили смо јавни позив за општине и градове са којима ћемо заједно спроводити пројекат замене столарије. После тога ће све јединице локалне самоуправе расписивати позиве ка компанијама и грађанима. Оно што је важно јесте да има довољно новца, обезбедили смо за ову годину 250 милиона евра за субвенције за замену столарије, односно постављање спољне изолације и замену котлова, као и за постављање соларних панела“, изјавила је Михајловићева гостујући на К1, саопштило је Министарство.

Она је навела да је први пројекат показао да су грађани заинтересовани за овај вид субвенција и истакла да ће Министарство обезбедити више новца за девастиране општине и социјално угрожене грађане.

„Новитет је да ће Министарство уместо са 50% учествовати са 70 процената у најнеразвијенијим, односно девастираним општинама. Разговарамо и са центрима за социјални рад и наћи ћемо начин да помогнемо социјално угроженим домаћинствима да могу да учествују у пројекту“, рекла је Михајловићева.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92