Русија

УДАРНО! Русија хитно реаговала: „Ово је завера“

Министарство спољних послова Русије реаговало је на тврдње Сједињених Америчких Држава да ће Русија за кратко време напасти Украјину.

„Спроводи се координисани информациони напад на Москву како би се дискредитовали оправдани захтеви Русије за сигурносне гаранције. Истовремено, циљ је да се оправдају геополитичке амбиције Запада и његове војне активности на територији Украјине“, наводи се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додаје се да је од краја 2021. и почетком 2022. године покренута медијска кампања с циљем уверавања светске јавности да се Русија спрема за инвазију.

У саопштењу се наводи да су западне власти и медији производили лажне вести како би прикрили своју агресију.

„Власти и медији западних земаља започели су заверу ради ескалације вештачких тензија око Украјине“, навели су из Министарства спољних послова Русије.

Сједињене Америчке Државе (САД) су у петак упозориле да би руска инвазија на Украјину могла почети током Олимпијских игара у Пекингу које се завршавају 20. фебруара.

„Инвазија би могла почети у било којем тренутку ако (руски председник) Владимир Путин одлучи да је нареди… Могла би почети током Олимпијских игара упркос бројним нагађањима да ће се то догодити тек после Олимпијских игара“, рекао је Џејк Саливан, саветник за националну безбедност председника САД-а Џоа Бајдена на конференцији за новинаре.

Саливан је рекао да је Вашингтон спреман наставити дипломатију усмерену на резултате која се бави безбедносним проблемима САД-а, Русије и Европе.

Он је рекао да би Руска инвазија на Украјину могла би почети ваздушним бомбардовањем и ракетним нападима, за које је рекао да би „очигледно могли да убију цивиле без обзира на националност“.

Саветник за националну сигурност позвао је Американце у Украјини да напусте земљу што је пре могуће, „а у сваком случају у седећих 24 до 48 сати“.

 

 

 

 

 

 

Извор: ANADOLU AGENCY (AA)