Русија

УДАРНО! Русија распоредила трупе

Званичници САД тврде да је Русија већ распоредила 70 одсто снага и наоружања потребних за инвазију на Украјину.

Они су прогнозирали да би у случају напада било чак 50.000 жртава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Русија је распоредила најмање 70 одсто наоружања које намерава да пребаци до средине фебруара, како би председнику Владимиру Путину била отврена могућност да покрене инвазију на Украјину у пуном обиму“, тврде амерички званичници, преноси лондонски Гардијан.

Званичници су упозорили да би потпуна руска инвазија могла довести до брзог заузимања Кијева и потенцијално чак 50.000 убијених или рањених цивила, пренели су Њујорк тајмс и Вашингтон пост.

Један амерички званичник потврдио је ту процену за Асошијетед прес, али није јасно како су америчке агенције утврдиле те бројке.

Суморна процена долази након што се британски премијер Борис Џонсон сложио са француским председником Емануелом Макроном да ће Велика Британија и њени савезници у НАТО бити уједињени у борби против руске агресије „где год и како год да се догоди“.

Европски лидери би требало да путују и у Москву и у Кијев у покушају да смире тензије.

Очекује се да ће председник Француске Емануел Макрон сутра посетити Москву, а и уторак Кијев, док ће немачки канцелар Олаф Шолц отпутовати у Кијев 14. фебруара, а у Москву наредног дана.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг