Свет

УДАРНО! САД послале 4 ракетна разарача са 360 крстарећих ракета Томахавк на руске границе

САД су послале четири ракетна разарача на руске границе, извештавају “USNI news“, “Anadolu agency” и турски “Спутник“

Синоћ се сазнало за хитно слање на руске границе четири америчка ракетна разарача одједном, од којих је сваки наоружан са 90 крстарећих ракета „томахавк“. Какво је пуњење тих ракета нико не зна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према горе наведеним новинским агенцијама, ракетни разарачи USS The Sullivans (DDG 68), USS Gonzalez (DDG 66), USS Donald Cook (DDG 75) and USS Mitscher (DDG 57) напредују ка руским границама.

Према прелиминарним подацима, сва четири америчка ракетна разарача иду ка Средоземном мору. Штавише, према незваничним информацијама, део ракетних бродова ће накнадно бити распоређен у Јадранском мору, а део – на улазу у Црно море.

То указује да САД озбиљно разматрају могућност извођења ракетних удара у правцу Русије.

Истовремено, стручњаци скрећу пажњу на то да је Русија почела пребацивање своје три ракетне крстарице у воде Средоземног мора, а снага ове последње далеко превазилази могућности америчких ракетних разарача.

Како руски извори тврде ове чињенице указују да је Русија у стању да обезбеди сопствену безбедност, укључујући и из овог региона, а да се не помиње чињеница да се у овом тренутку у региону налазе најмање две руске подморнице пројекта Варшавјанка.

Међутим, судећи по сателитским снимцима, руске подморнице се тренутно налазе у бази руске морнарице у сиријском Тартусу. Где ће оне кренути нико не зна.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs