Русија

УДАРНО! САМО ШТО НИЈЕ ПУКЛО: Русија на границу са Украјином поставила самоходне топове способне да изведу нуклеарне ударе

Русија је на граници са Украјином поставила 203 мм. самоходне топове 2С7 “Пион”, способне да наносе ударе нуклеарним оружјем.

Недавно, на мање од 15 километара од украјинске границе, становници Белгородске области приметили су најмање 10 самоходних артиљеријских оруђа 2С7 Пион.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су способни да изведу разорне ударе од 203 мм. муниције, међутим, много је значајнија чињеница да такво оружје може да нанесе ударе нуклеарним оружјем на запањујућим дометима од 47,5 километара, што је, иначе, сасвим довољно да се уништи цео северни део Харкова из исте области.

Примећен је тренутак доласка и истовара железничког ешелона на станици Весёлая Лопань.

Реч је о најмање 10 артиљеријских носача распоређених у неколико редова.

Истовремено, први пут се примећује размештање таквог наоружања на граници са Украјином, поготово што Русија има 60 таквих самоходних топова у употреби, иако се још око 250 налази у дугорочном складишту.

Сврха размештања овог оружја у овом правцу није званично објављена. Према аналитичарима, то је због изузетно високе тензије и велике вероватноће војних сукоба између Русије и Украјине.

На нашем “Телеграм” каналу можете пратити наше одабране најбоље вести и оне које не објављујемо на другим мрежама. “Телеграм морате инсталирати на мобилним телефонима преко Плаy Продавнице. ОВДЕ

Извор: Wебтрибуне.рс