Свет

УДАРНО! „Спремни смо на најгоре – Украјина је само почетак“

Трупе председника Владимира Путина се недељама окупљају око украјинске границе.

Воде се разговори на највишим нивоима међу светским челницима како би се спречио рат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад је могућ пре завршетка Зимских олимпијских игара у Кини 20. фебруара, рекао је саветник за националну безбедност Џејк Саливен и најавио да ће још 3.000 војника бити пребачено у Европу, преноси немачки Билд.

“Њујорк тајмс“ чак пише о обавештајним информацијама које наговештавају војну акцију следеће среде.

„Спремни смо на најгоре у Украјини, свет мора да нам сада помогне“, казао је градоначелник Кијева Виталиј Кличко за БамС.

„Путин тежи светској моћи и Запад треба да зна да ће после Украјине то бити балтичке државе. Ми смо само почетак. Када Олаф Шолц и други шефови држава сада разговарају са Владимиром Путином, требало би да му кажу једну ствар – цела наша земља ће се бранити од напада и биће озбиљних последица“, додао је.

Немачка и неколико држава затражиле су у суботу од својих грађана да напусте Украјину.

„Ако сте тренутно у Украјини, проверите да ли је ваше присуство обавезно. Ако не, напустите је у најкраћем року“, написало је Федерално министарство иностраних послова (АА) у новом упозорењу о путовањима.

Према АА, у Украјини има десетине хиљада Немаца, укључујући многе са двојним држављанством. Још у петак су САД, Велика Британија и Данска позвале своје држављане да напусте земљу. Истовремено, америчке берзе су пале.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Блиц/Танјуг