Свет

Ударно! ТОТАЛНА ИНВАЗИЈА НА УКРАЈИНУ: ПВО систем Украјине у дефанзиви! Хитно се огласили Путин и Бајден!

Руска војска рано јутрос кренула је у акцију и напала Украјину. За сада главни удар како јављају светски медији иде из правца Донбаса и Луганска. Акција је почела рано јутрос у 3:50 по средње европскомвремену, када је руски председник објавио напад на Украјину !!!

Људи беже из Кијева

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како пише ББЦ, велики број људи напушта Кијев, главни град Украјине. У граду се чују сирене, а улице према излазима из града су закрчене.

На друштвеним мрежама људи пишу како се у граду осећа паника, а неки су отишли у склоништа. Телевизијски снимци приказују људе који моле на улици. Дописник Гардијана пише како је на улицама мало људи, а пред банкоматима су огромне гужве.

-Чини се да се саобраћај преко Северног моста у Кијеву у четвртак ујутро одвија према западу, а да нема аутомобила на исток, пише ЦНН.

Рано јутрос тимови ЦНН-а на терену известили су да су чули експлозије које су звучале као да долазе из источног дела украјинске престолнице.

Русија: ПВО систем Украјине у дефанзиви

Русија је “осакатила“ украјинску противваздушну одбрану и ваздушне снаге својим прецизним нападима у четвртак ујутро, наводи се у саопштењу Министарства одбране земље. Украјински граничари не пружају отпор руским трупама које напредују, тврди Москва, а преноси РТ.

Министарство је негирало тврдње појединих медија да је Русија изгубила војни авион изнад Украјине током офанзиве. У ранијем саопштењу, руско министарство је известило о извођењу прецизних удара на елементе украјинске војне инфраструктуре.

Огласио се Путин

Председник Русије Владимир Путин упозорио је у специјланом обрац́ању рано јутрос све оне који би евентуално могли да се умешају у ситуацију у Украјини.

Бајден: Неоправдани напад

Председник САД Џо Бајден назвао је инвазију Владимира Путина на Украјину “неиспровоцираним и неоправданим нападом“ и обец́авао је да ће “свет Русију сматрати одговорном“.

Амерички председник одговорио је на Путиново обраћање усред ноћи.

Огласио се Зеленски

Председник Украјине Володимир Зеленски позвао је јутрос становништво да не паниче пред покренутом руском офанзивом и обећао победу.

-Не паничите, спремни смо на све, победиц́емо, рекао је Зеленски у видео поруци на Фејсбуку и додао да је Русија извршила нападе на војну инфраструктуру и граничаре.

Циљ „специјалне војне операције“ је „демилитаризација и денацификација“ државе…

Истог тренутка напад је почео Из више праваца. Гађана су складишта,војни аеродроми,центри везе и комндана места.

Крстареће ракете напале базу Ивано-Франкивск на југозападу #Украјине

Крстарец́е ракете које су лансирали бродови Руске морнарице из Црног Мора погодили су ваздушну базу Ивано-Франкивск на југозападу Украјине. Ту је барзирана 114. БрТА (бригаде тактичке авијације) украјинског ваздухопловства која има 20 борбених авиона МиГ-29.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс