Свет

УДАРНО! УКРАЈИНА НАПАЛА РУСИЈУ: Испаљене ракете на руску територију, чека се Путинов одговор

Оружане снаге Украјине напале су руску територију далекометном артиљеријом.

Украјинске јединице су јутрос, током још једног масовног гранатирања територије република Донбаса, напале и руску територију, испаливши гранате на територију села Митјакинскаја, извештава ТАСС као и остали руски медији

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Експлозија је одјекнула 1 км од државне границе са Украјином око четири сата ујутру, три стотине метара од једне од кућа у селу Митјакинскаја, Тарасовски округ.

Према прелиминарним подацима, жртве и повређене су избегнуте, иако се тврди да на територији насеља има материјалних штета.

Удар је, по свему судећи, нанет са подручја насеља Верхњаја Олховое и Нижњаја Олховое, пошто су украјинске хаубице Д-30 раније виђене овде, међутим, с обзиром на удаљеност села Митјакинскаја, вероватноћа удара у овом правцу остаје изузетно ниска.

Тренутно се на месту удара Оружаних снага Украјине налазе руски специјалисти који ће морати да донесу одговарајући закључак одакле је удар дошао. То ће омогућити руској страни да одмах одговори на такве акције.

Оружане снаге Украјине не коментаришу оптужбе за ударе на територији Русије. С обзиром на инцидент, Русија ће додатно појачати заштиту границе и може предузети изузетно оштре мере против Кијева.

Извор: Wебтрибуне.рс