Свет

Ужас! НИКОЛА ЂОРЂЕВИЋ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ!

Млади Србин настрадао, а његов отац тешко повређен у Америци, на дан кад је његова мајка прослављала рођендан

Никола Ђорђевић (20), који се према информацијама са друштвених мрежа са породицом доселио у Сједињене Америчке Државе пре две године, погинуо је 16. фебруара око 21 час у тешкој саобраћајној несрећи у граду Шипингпорт у Пенсилванији, док је његов отац Слободан, који је био у аутомобилу са њим, повређен али је његово стање стабилно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према првим информацијама, трагедија се десила на дан када је Николина мајка прослављала рођендан, само неколико минута удаљености од њихове куће.

Према подацима које су објавили амерички медији, дошло је до судара два аутомобила а осим Николе, настрадао је и један амерички држављанин. Другови настрадалог младића иницирали су прикупљање помоћи породици Ђорђевић како би помогли да се покрију високи трошкови Николине сахране и болничког лечења Николиног оца.

Помоћ се сакупља преко портала Гофундме.цом и за кратко време наишао је на огромну подршку наших људи како из САД тако и из Србије, где се апел дели путем друштвених мрежа.

– Јутрос смо добили трагичну вест да је наш млади Никола изгубио живот у саобраћајној несрећи. Николина породица, отац Слободан, мајка Данијела (рођена Бараћ) и сестра Тамара, дошли су у Америку пре нешто више од две године и тек су почели да живе свој амерички сан. Овај позив за буђење било је последње што су очекивали. Несрећа се догодила 16. фебруара (Данијелин рођендан!) нешто после 21 сат у Шипингпорту, Пенсилванија, само неколико минута од њихове куће. Николин отац Слободан био је са њим у тренутку несреће. Он је хоспитализован и у стабилном је стању. Породице Ђорђевић и Бараћ тугују и ваша молитвена подршка је у овом тренутку преко потребна – поручио је један од Николиних пријатеља у апелу за прикупљање помоћи на мрежи Гофундме.

Апел је наишао на добар одзив на друштвеним мрежама па је за 24 часа сакупљено више од 17.000 од потребних 20.000 долара.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс