Свет

Ужас! ТЕЛО МЛАДИЋА НАЂЕНО У РЕЦИ ПОСЛЕ ТРИ МЕСЕЦА!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Тело младића Брендана Сантоа који је нестао након изласка с друговима са факултета пронађено је три месеца касније.

Леш је пронађен у реци, у поодмаклој фази распадања, саопштила је америчка полиција.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не дешава се сваког дана да млади човек само нестане, и да немамо никаквих трагова – саопштио је Крис Розман из полиције. А овај случај заиста је неуобичајен и много је непознаница.

Према доступним информацијама, Брендан је отишао у другу спаваоницу да би се проводио са другарима. Нешто иза поноћи је рекао да иде да спава и пошао ка својој спаваоници, удаљеној мање од пола миље. Али никада није стигао до ње.

На себи је имао црну мајицу, сиву тренерку и беле патике, носио је и црни качкет. Имао је златну огрлицу са крстом и iPhone, али му је батерија већ била при крају. Подаци са телефона којима је полиција имала приступ показали су да је договарао виђање с неком особом те вечери, али њен идентитет није саопштен.

Сигурносне камере у том делу кампуса нису радиле, па није било могуће прегледати снимке са места где је последњи пут забележен његов сигнал мобилног телефона.

– Другови су пријавили његов нестанак, не желимо да откривамо њихов идентитет, али су у питању били познаници који су забринути – навела је тада полиција, а што се тиче реке која се налази у близини објаснили су:

– Река Ред Сидар је много шира и већа него што бисте помислили на први поглед, вода се креће брзином од око осам километара на сат, а дубока је до четири метра. Видљивост у води је, међутим, само до око 60 центиметара.

Полиција је тело младића пронашла пар километара даље од места где је последњи пут виђен. У том делу реке било је нагомиланог жбуња и грања па је морало да буде урађено раскрчење да би брод могао да приступи. Тело је пронађено у води у поодмаклој фази распадања.

Тело можда никада не би било пронађено, да породица није ангажовала приватног детектива Рајана Робинсона. Три месеца је трајала потрага у коју су биле укључене све локалне полицијске снаге као и стотине добровољаца.

Робинсон је разбио лед на реци и сам поставио подводне камере. Потом је пажљиво прегледао материјале и запрепастио се када је видео „нешто заглављено између грања под водом“, преносе амерички медији.

Око овог случаја настао је прави скандал, јер је полиција првобитно саопштила да је самостално пронашла тело младића. Одмах је на Интернету објављено да би полицајци заправо пропустили да пронађу тело, да се приватни детектив није јавио. Али онда се локална полиција огласила саопштењем и детективу изразила захвалност због помоћи у случају.

– Једини разлог зашто нисмо помињали његово име је била чињеница да смо били уверени да породица и он лично не желе да се за то зна. Хвала Рајану Робинсону на неуморном труду у овом случају – саопштила је полиција.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Република.рс