Регион

УЖАСНЕ ПРЕТЊЕ ПРЕКО ФЕЈСБУКА: Напићу вам се крви на сламку

Окружно јавно тужилаштво у Приједору подигло је оптужницу против мушкарца чији су иницијали Х.Н. за кривично дело угрожавање сигурности које је починио слањем претећих порука преко „Фејсбука“ жени из Новог Града чији су иницијали З.Ј.

У оптужници се наводи да је Х.Н. 10. новембра прошле године са профила којег користи под именом Ханс Хузејровић испод објаве З.Ј. написао коментар “Напићу вам се крви на сламку”, након чега га је оштећена позвала на мобилни и питала зашто јој пише ружне коментаре “да сви гледају”, а он јој одговорио да “они провоцирају њега и његову супругу”, пише Српскаинфо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поново јој је упутио претњу да ће им се “напити крви”, те да ће доћи и “све их побити”, на шта му је оштећена рекла да ће позвати полицију, а он опсовао и њу и полицију.

Чланом 150 став 1 Кривичног законика Републике Српске прописана је новчана казна или казна затвора до две године за онога ко угрози сигурност неког лица озбиљном претњом да ће њега или њему блиско лице лишити живота, тешко телесно повредити, лишити слободе или отети или нанети зло подметањем пожара, експлозијом или неком другом општеопасном радњом или средством.

 

Извор: Срна

Ознаке