Србија

Важно! ДАНАС ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА 20.000 ДИНАРА

РЕПУБЛИЧКИ фонд за пензијско и инвалидско осигурање данас почиње са исплатом новчане помоћи у износу од 20.000,00 динара свим корисницима пензија.

Помоћ ће добити они који пензију примају преко текућих рачуна, као и они који своје принадлежности добијају на кућне адресе и на шалтерима пошта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Исплата ће трајати неколико дана, а ову новчану помоћ добиће сви корисници којима је решењем о остваривању права утврђен датум коришћења закључно са 31. јануаром 2022, без обзира на датум доношења решења, саопштио је ПИО Фонд.

Корисницима који су право остварили закључно са 31. јануаром ове године, а нису обухваћени исплатом од 10. фебруара, помоћ биће ће бити исплаћена једнократно, након успостављања исплате пензија.

Поред пензионера, помоћ од 20.000,00 динара добиће и корисници права на привремену накнаду, инвалиди рада друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности, у складу са члановима 223 и 225 Закона о пензијском и инвалидском осигурању, и инвалидна деца – корисници привремене накнаде код Фонда.

Подсећамо да је почела и исплата јануарских пензија, усклађених за 5,5 одсто, и корисницима из категорије запослених, док су пољопривредни и војни пензионери, као и корисници из категорије самосталних делатности своје увећане јануарске пензије већ примили.

 

 

 

Извор: Танјуг