Спорт

Велики обрт! НАДАЛ ОДУСТАО ОД ТРКЕ СА ЂОКОВИЋЕМ: То је прошлост за мене

ШПАНСКИ тенисер Рафаел Надал сматра да је његова борба са највећим ривалима за прво место на АТП листи завршена и да нема велике шансе да поново буде на челу.

Тренутно пети играч света је после победе над Денисом Кудлом (6:3, 6:2) истакао да су га физички проблеми спречили да још коју годину проведе на првом месту.

„Прво место је за мене прошлост“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То време је за мене прошло нажалост. Физички проблеми су ме спречили да још коју годину завршим на првој позицији. Данас су моји циљеви другачији. Нећу да трчим за тим јер би то била грешка. Међутим, уколико се та прилика укаже, био бих срећан. Много је играча младих који су спремни да играју на свим доступним турнирима. Ја морам да будем пробирљивији. Нећу мењати свој календар због поена – рекао је Надал.

Потом се дотакао и меча са Американцем у првом колу Акапулка.

– Генерално сам играо добро. Осећам се добро када играм и то је најбитније, а на све то победио сам на овом новом стадиону. Увек је лепо видети када организатори улажу у наш спорт. Прелепо вече, играње пред овом публиком је увек нешто посебно.

За крај је говорио о фаворитима за титулу у Мексику на турниру који је веома јак.

– Никада не сматрам себе за фаворита и трудим се да сваког ривала појединачно испоштујем. Данас сам играо против Кудле и то ми је био циљ, сутра против Козлова и тада ће ми то бити циљ. Морам да градим из дана у дан и будем бољи са сваком новом рундом. Знам да је ово један од најтежих АТП турнира из серије 500, али ћу се потрудити да дам свој максимум – закључио је Рафа.

 

Извор: Новости.рс