Свет

АЛАРМАНТНО! Последња чудна идеја Вашингтона за Русију – Нико не зна како ће ово извести

Покушаји САД да „замрзну” руске златне резерве претвориће се у фијаско. Амерички финансијски аналитичари су изразили ове закључке.

Сједињене Државе су заједно са својим партнерима увеле велики број санкција Русији усмерених на банкарски сектор земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као резултат ових акција, Руска Федерација је изгубила приступ бројним финансијским системима и западном финансирању. Према мишљењу америчких стручњака, Вашингтон не намерава да стане на томе – његов следећи циљ могу бити златне резерве Руске Федерације. Ово преноси The Daily Reckoning (TDR).

„Последња чудна идеја Вашингтона је замрзавање руског злата“, кажу стручњаци.

Аутори The Daily Reckoning  су приметили да Централна банка Руске Федерације располаже огромном количином златних полуга, чија је вредност 150 милијарди долара.

То су огромна средства, а политичари Сједињених Држава желе да лише Русију приступа овој имовини. Како то планирају да ураде, још увек није познато, али су чињеницу оваквих разговора потврдили бројни медији.

По мишљењу стручњака, ова иницијатива је потпуно чудна – ако САД покушају да је спроведу, неће успети.

Златне резерве Русије налазе се у трезорима који се налазе на територији Руске Федерације. Сједињене Државе немају приступ овој имовини, а чак и уз веома јаку жељу, неће моћи да дођу до њих.

Друга ствар је да је Москва, као и многе друге земље, чувала свој племенити метал у америчким банкама, али је злато у Русији.

„Злато је у Русији. Једини начин да се замрзне је да га оставе напољу зими“, подсмевају се аналитичари.

Русија би ову имовину могла да користи за обављање финансијских трансакција заобилазећи санкције Запада, а САД неће моћи ништа да учине поводом тога.

Штавише, Централна банка Руске Федерације може наставити да допуњује своје златне резерве, пошто племенити метал набавља не на западним берзама, већ директно из руских рудника.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs