Свет

БАЈДЕН ЖЕСТОКО ИЗВРЕЂАО ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ: Путин је убилачки диктатор и права хуља (ВИДЕО)

Џо Бајден (фото:ЈуТјуб)

Амерички председник Џозеф Бајден назвао је данас председника Русије Владимира Путина „правом хуљом“.

На годишњем ручку пријатеља Ирске на Капитол Хилу, Бајден је рекао да је Путин „диктатор убица, чисти насилник који води неморалан рат против народа Украјине“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бајден је казао да је „Путин убилачки диктатор, права хуља која води неморални рат против народа Украјине“, пренео је ЦНН.

Претходно је амерички председник Путина назвао „ратним злочинцем”. Песков је рекао да су ове речи неприхватљива и неопростива реторика. Он је скренуо пажњу на чињеницу да таква реторика долази од лидера земље чије су бомбе убиле стотине хиљада људи.

Председник САД је говорио о најављеном сутрашњем разговору са кинеским колегом Си Ђинпингом и нашалио се да се Си „сећа свега што је он рекао“, не прецизирајући на шта је мислио.

„Шалу на страну, он (Си) не верује да је демократија одржива у 21. веку“, рекао је Бајден.

Бајден је такође рекао да се Ирска „интензивирала“ у суочавању са руском агресијом на Украјину.

Он је рекао да су односи између Ирске и Сједињених Држава „попримили још интензивнији и кооперативнији однос него што је икада имао због неутралности Ирске“.

„Путин плаћа велику цену за своју агресију и они су део разлога што цена иде тако високо“, рекао је Бајден.

У њиховој подршци санкцијама Русији и Украјини Бајден је рекао да Ирска такође „плаћа велику цену“ за допринос који је назвао „не малим“.

„Сви причају о томе како је Немачка појачала и променила своје схватање о томе и да је заузела став. И јесу, као и Ирска. Неутрална земља, Ирска је заузела став, и они преузимају ударац за оно што раде“, рекао је Бајден.

Извор: Б92