Свет

Британски плаћеници беже из Украјине после великих губитака! Ево шта се дешава!

Британски плаћеници који су стигли у Украјину побегли су након почетка великих губитака.

Британски плаћеници који су у Украјину стигли првих дана након почетка руске војне операције, наводно да би подржали Оружане снаге Украјине, побегли су ван украјинске границе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Разлог за повратак кући били су веома озбиљни губици и даља бескорисност боравка на територији Украјине.

Према неким подацима, група британских плаћеника, која броји до 15 људи, одлучила је да напусти територију Украјине због значајних губитака које је украјинска војска почела да сноси.

Поред тога, британски ПМЦ такође има губитке, међутим, за сада нема детаља о овом питању. С обзиром на раније најављени број британских плаћеника који су стигли у Украјину, у овом тренутку на територији Украјине не може бити више од стотину припадника британских ПМЦ-а.

„Повратак британске војске кући (а то треба схватити као баналан бег) је доказ да су страни приватни војници добро свесни даље бескорисности боравка на територији Украјине са одговарајућим ризицима да буду погођени руским калибром или кинжалима. “ , напомиње специјалиста.

Раније је руска страна истакла да нема намеру да трпи појаву страних плаћеника на територији Украјине и да ће ове последње сматрати легитимним циљевима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs