Спорт

ЂОКОВИЋ ОСТАЈЕ БЕЗ 27 МИЛИОНА ДОЛАРА? Ево шта се дешава!

НОВАК Ђоковић има баш бурну 2022. годину, али депортација из Аустралије, услед које је Аустралијан опен за њега остао само „санак пусти“, изгледа да није једина лоша вест по нашег најбољег тенисера свих времена, а по многима и светског.

Како преноси хрватки портал „24 сата“, (истина уз грешку да је Србин протеран у јануару јер није хтео да се вакцинише, а званично је то, у објашњењу министра за имиграције Алекса Хоука, било „јер представља опасност по здравље и ред у Аустралији“), Ноле би могао да остане без 27 милиона доларa.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У том тексту се наводи следеће:

„Почетак 2022. године неће остати Новаку Ђоковићу у најбољем сећању. Прво га је Аустралија депортовала јер није хтео да се вакцинише па је самим тиме пропустио Аустралијан опен и остао је без првог места на АТП листи након чак 361 седмица на врху. Раскинуо је сарадњу с дугогодишњим тренером Маријаном Вајдом с којим је освојио свих 20 гренд слем титула, а само дан раније раскинуо је и са Пежоом, једним од његових највећих спонзора.

Ноћна мора за српског тенисера могла би се наставити.

Због његових ставова о вакцинисању, о раскиду сарадње размишља и Ђоковићев највећи спонзор Лакост. Иако су најпре из те компаније објавили како су то његови приватни ставови који се њих не тичу, очигледно су у међувремену променили мишљење.

Лакост представља тенис, а основао га је 1933. године бивши француски тенисер тог презимена. Од 2017. године Новак Ђоковић је амбасадор овог култног бренда, а сада има уговор до 2025. године вредан девет милиона долара годишње. Партнерство с Ђоковићем није донело ништа добро у скорије време. Бивши светски број 1 је ређао негативне наслове због одбијања да се вакцинише и због депортације из Аустралије. Лакост би вероватно желео да се ослони на неко ново лице у рекламама, рекао је швајцарски новинар Бењамин Вајнман у разговору за Луцернер зајтунг.

Новак Ђоковић – зарада од Лакоста, вредност имовине и могућ велики губитак

Ђоковић од Лакоста годишње добија поменутих девет милиона, а како уговор траје до 2025. године, могао би да остане без 27 милиона долара! Вредност његове имовине је 220 милиона долара, током дугогодишње каријере зарадио је огроман новац од спонзора и од тениса, али како не игра у последње време, а највећи спонзори се повлаче, и он би то могао да осети на својој кожи. Трошкови се нижу, а дотока новог новца нема.

Познати светски бренд не жели да има амбасадора који се противи вакцинисању и размишља о раскиду сарадње, а да цела прича иде у томе смеру, наводно доказује и чињеница како је француска компанија ангажовала прослављену америчку тенисерку Венус Вилијамс која би управо уместо Новака требало да постане главно лице Лакоста.

– Та фирма је већ објавила да ће седмострука гренд слем шампионка Венус Вилијамс бити нова амбасадорка. Навели су да је она једна од најинспиративнијих жена у спорту, те да се увек борила за једнакост, рекао је Вајнман.

Новак је први наступ ове године имао на турниру у Дубаију где је изгубио у четвртфиналу од Јана Веселог и остао без првог АТП места након 361 недеље. Јако дуго је био без мечева, а то је очигледно оставило трага на њему. На већини турнира не сме да игра јер нема потврду о вакцинисању, али најновије вести су га развеселиле.

Француска је укинула све мере, потврда о вакцинисању више није услов за улазак у земљу, што значи да ће моћи да наступи на Ролан Гаросу, баш као и на Вимблдону. Но, пропустиће мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију јер у САД не може да уђе без потврде.

– Нисам антиваксер, али нећу се вакцинисати, чак и да то значи да више нећу моћи да освајам трофеје. Људи вероватно не знају да ме нису депортовали из Аустралије јер нисам вакцинисан или због што сам прекршио нека правила или направио грешку у обрасцу за визу. Него је министар за имиграцију искористио дискреционо право да поништи визу на темељу перцепције да бих могао да створим антиваксерски осећај у држави или граду. С тиме се апсолутно не слажем, казао је Новак Ђоковић у разговору за Би-Би-Си“, закључује се у тексту хрватског портала.

 

 

Извор: Новости.рс