Спорт

ЂОКОВИЋ ПОСЛАО ПОРУКУ ПОЗНАТОМ ТЕНИСЕРУ: Украјинац открио да му се Србин јавио, па ИСПРОЗИВАО Надала и Федерера

Сергеј Стаховски, украјнски тенисер који привукао велику пажњу светске јавности када је донео одлуку да се врати у домовину и прикључи војсци своје земље, сада је открио да је добио поруку од српског тенисера Новака Ђоковића.

Украјинац је био међу гласнијим особама који су стали на страну Новака Ђоковића и практично свакодневно је бранио српског тенисера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А месец и по дана након што је завршена Новакова драма у Мелбурну, Стаховски је одлучио да се придружи украјинској војсци током напада Русије.

„Ђоковић ми је послао поруку подршке, мало смо и проћаскали. Покушао сам да контактирам Роџера и Рафу, нису одговорили. Жао ми је што су изабрали да ћуте. Разумем их, ово није њихов рат. Имамо подршку сјајних личности, важно је да се она настави. У супротном, када заврши са Украјином, Путин ће почети да бомбардује Европу“, рекао је Украјинац у интервјуу за „Ла Стампу“.

Стаховски је похвалио своје руске колеге Данила Медведева и Андреја Рубљова.

„Они су добри момци, разумеју зверство овог рата. Труде се да ураде нешто, други то не чине. Примио сам на стотине порука од тенисера широм света, сви су у шоку“, рекао је Стаховски.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс