Русија

Донета је одлука! РУСИЈА СЕ ПОВЛАЧИ

Москва неће учествовати у претварању Савета Европе у трибину за западно самољубље од стране НАТО-а и ЕУ: „Уживајте једни у другима, али без Русије“, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије

– Државе ЕУ и НАТО-а, непријатељски су настројене према Русији, злоупотребљавајући своју апсолутну већину у Комитету министара Савета Европе, настављају са политиком која води уништавању Савета Европе и заједничког хуманитарног и правног простора у Европи – наводи се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Москва упозорава да „ток догађаја постаје неповратан“.

– Русија нема намеру да се помири са тим субверзивним акцијама колективног Запада у оквиру наметања ‘поретка заснованог на правилима’ као замену за међународно право које газе САД и њихови сателити. Русија неће учествовати у томе да НАТО и послушна ЕУ претворе најстарију европску организацију у још једну трибину са које ће се заклињати у западну надмоћ и дивити се себи. Нека уживају у међусобној комуникацији, али без Русије – поручује руско Министарство.

Подсетимо, раније је Савет Европе покренуо процедуру привременог обустављања чланства Русије у тој организацији због руске специјалне операције за заштиту Донбаса.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com