Русија

ЕВО НА КОЈИ НАЧИН ЋЕ РУСИЈА УПОТРЕБИТИ НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ

Медведев (фото: ЈуТјуб)

Заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев приметио је да Русија има право да користи нуклеарно оружје по основама које су наведене у релевантном документу, али чак и у тешким ситуацијама преговори су најбољи. и најисправнији начин.

Медведев је подсетио да је употреба нуклеарног оружја могућа када се ракетни удар на Русију изведе нуклеарним оружјем, када се нуклеарно оружје употреби против Русије или њених савезника, као и када је нападнута критична инфраструктура, услед чега су активности руске снаге нуклеарног одврац́ања су парализоване.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, употреба нуклеарног наоружања је могућа када се изврши акт агресије на Русију или њене савезнике, услед чега је угрожено и само постојање земље, чак и без употребе нуклеарног оружја, тј. употреба конвенционалног оружја, приметио је.

– Али говорим о овоме јер је постављено питање. Очигледно полазимо од чињенице да су преговори, дипломатски напори у најтежим ситуацијама, каква се тренутно формира, на пример, око Украјине, и даље најбољи и најисправнији начин – додао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com