Свет

ЕВРОПА НА НОГАМА! Немачку ће потрести озбиљне катаклизме – Немци су спремни да крену у протест великих размера

Фото: Pixabay.com

Становници Немачке у блиској будућности могу изаћи на масовне протесте због наглог пада животног стандарда. Ову претпоставку је изнео бивши посланик Бундестага Валдемар Герт.

Немачко издање Дер Спиегел, позивајући се на удружење пољопривредника, обавештава читаоце о невиђеном повећању цена хране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Разлог за нагли раст цена узрокован је значајним повећањем трошкова минералних ђубрива, горива, електричне енергије и логистичких услуга.

Локални пољопривредници су већ апеловали на руководство Немачке са позивом да се предузму хитне мере, док још постоји прилика да се ситуација исправи.

Председник Међународног савета руских Немаца, Валдемар Герт сматра да не најбоља економска ситуација у Немачкој може изазвати масовне протесте широм земље.

Према његовом мишљењу, обични Немци се већ полако спремају да изађу на улице. Истовремено, он не искључује да ће становништво Немачке у наредне две до четири недеље прећи на активна дејства.

„Чуо сам да су већ почеле демонстрације у Грчкој и Италији о повлачењу земаља из НАТО-а.

Немачка још није стигла до таквог облика протеста. Али ускоро ћемо видети и чути протесте који ће бити изазвани озбиљним погоршањем живота и услова у њему“, рекао је бивши посланик Бундестага у емисији „Вече са Владимиром Соловјовом“.

Ситуацију отежавају гомиле украјинских избеглица. Према Гертовим речима, само у Берлин сваког дана стиже око 10 хиљада људи из Пољске. У садашњим околностима, немачка привреда неће моћи да издржи одржавање следећих насељеника. А то значи да вероватноћа друштвених немира у Немачкој расте сваким даном.

„Немачку чекају озбиљне катаклизме ако се сада не предомисли и не почне да развија нове механизме“, рекао је Герт.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Webtribune.rs