Свет

ХАОС У ЕВРОПИ ЗБОГ РАТА У УКРАЈИНИ: Човек умро док је чекао у реду да купи УЉЕ

Један 77-огодишњак преминуо је чекајући у реду да купи јестиво уље у бугарском граду Бургасу. У радњи је био са пријатељем, а ред је био дугачак 500-600 метара. Након дугог чекања, човек је умро када је коначно стигао до палета са јестивим уљем, преносе бугарски медији. Хитна помоћ је дошла на лице места и утврдила смрт човека.

Локално становниство је огорчено што морају да чекају сатима како би купили уље у радњама. Ситуација је слична испред свих великих продавница тог ланца у Бургасу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Човек је умро у радњи. Гурали су га и позлило му је. Ово је лудост. Људи кажу да је пао, поплавео и умро. Ред је био огроман – рекла је једна од жена која је ту била у куповини.

И испред других хипермаркета у другим градовима Бугарске се пружају редови, а неке продавнице у престоници већ уводе ограничења на куповину уља због масовног прављења залиха, које је довело до раста цена на чак 5,5-6,5 лева за литар.

Само у протеклој недељи, цена сунцокретовог уља скочила је за 1,5-2 лева, у неким случајевима и више, преноси Novinite.com.

Извор: Еспресо/Novinite.com.

Ознаке