Русија

ХИТНО! Руси упозоравају: Напустите куће! „Неће бити милости“

Русија позива Украјинце који раде у предузећима одбрамбене индустрије, као и локлане становнике, да напусте подручја која представљају потенцијалну опасност.

Званични представник руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков каже да ће, као одговор на ударе тактичке ракете Оружаних снага Украјине Точка-У касетном муницијом по густо насељеној четврти Доњецка, Оружане снаге Руске Федерације предузети хитне мере.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Циљ ће бити да се онеспособе предузећа војно-индустријског комплекса Украјине која производе, поправљају и обнављају оружје које националисти користе за вршење ратних злочина“, рекао је он а преноси Звезда.

Штавише, Конашенков је позвао Украјинце који раде у предузећима одбрамбене индустрије, као и становнике оближњих кућа, да напусте подручја која представљају потенцијалну опасност.

Такође, представник руског Министарства одбране рекао је да су објекти војне инфраструктуре Украјине погођени високо прецизним оружјем великог домета. Конкретно, уништено је велико складиште муниције у фабрици Антонов у близини Кијева.

„Неће бити милости“

Истовремено, Министарство одбране Русије упозорило је и на циљане ударе на локације на којима се налазе, како кажу, страни плаћеници у Украјини.

„Знамо све локације страних плаћеника у Украјини. На њих ће се и даље спроводити циљани удари, слично уништавању центара за обуку 13. марта у селу Старичи и на војном полигону Јаворовски. Желим још једном да вас упозорим – неће бити милости за плаћенике, ма где се они налазили на територији Украјине“, додао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92