Свет Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Пројектилом погођен камп са српским војницима

Интернационални камп за смештај међународних снага у главном граду Сомалије, Могадишу, у коме су смештени и припадници Војске Србије ангажовани у мировној операцији, погођен је пројектилима из минобацача.

Свих шест припадника Војске Србије су добро, саопштило је Министарство одбране. Како се додаје у саопштењу, два пројектила су пала унутар кампа, а три у непосредној близини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У гранатирању није било повређених, а свих шест припадника Војске Србије су добро и настављају да професионално и одговорно извршавају своје задатке. У кампу су предузете додатне мере заштите како би се осигурала безбедност свих припадника међународних снага – саопштило је министарство.

Начелник Оперативне управе Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић разговарао је са старијим националним представником у мисији пуковником Драганом Крстићем, који је га је известио да су сви припадници Војске Србије безбедни, мотивисани и посвећени реализацији додељених задатака.

Војска Србије у мисији Европске уније за обуку безбедносних снага у Сомалији ангажује штабног официра на дужности шефа санитетске службе и петочлани медицински тим који је задужен за примарну здравствену заштиту особља у мисији.

– Генералштаб Војске Србије непрекидно прати ситуацију у свим мировним операцијама у којима су ангажовани припадници Војске Србије и у сталном је контакту са нашим контингентима – навело је министарство.

Извор: Курир.рс/Новости