Русија Свет

Хитно се огласио генерал Игор Конашенков: Уништени системи С-300

Фото: Јутјуб

Руске оружане снаге уништиле су у Лавову погоне радиоремонтне фабрике, где је вршена поправка и модернизација система „Тор“ и С-125, као и велику базу горива у том граду, као и код Кијева, којим су се снабдевале украјинске снаге, саопштио је данас портпарол руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков.

„Високопрецизне крстареће ракете уништиле су погоне радиоремонтне фабрике у граду Лавову. То предузеће је обављало велике поправке и модернизацију противваздушних ракетних система ‘Тор’ и С-125, радарских станица за украјинско ваздухопловство, средстава за радио-електронску борбу и нишана за тенкове“, појаснио је Конашенков, преноси Спутњик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, руске снаге су 26. марта високопрецизним оружјем ваздушног базирања великог домета уништиле велику базу горива у близини града Лавова, која је снабдевала горивом украјинске трупе у западним регионима Украјине, као и у близини Кијева.

Поред тога, како је рекао Конашенков, руске оружане снаге уништиле су украјинско војно складиште у којем су се налазили системи С-300 и Бук, у селу Плесетскоје, у близини Кијева.

„Уништено је складиште за противвадушну одбрану, С-300 и Бук, у селу Плесетскоје, 30 километара југозападно од Кијева, дугометним пројектилима високе прецизности“, казао је Конашенков, пренео је ТАСС.

Такође, како је додао, руска средства ПВО уништила су током ноћи 18 украјинских беспилотних летелица, а авијација је у протекла 24 сата уништила 67 војних објеката Украјине.

„Од почетка специјалне војне операције, уништено је укупно 289 дронова, 1.656 тенкова и других оклопних борбених возила, 169 вишецевних ракетних бацача, 684 артиљеријских средстава и минобацача, као и 1.503 јединице специјалних војних возила,“ прецизирао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке