Свет

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО: Кадиров у Мариупољу: „Скоро готово“

Ослобођено је око 90-95 одсто Маријупоља, последње место где се крију бандити је велики металуршки комбинат „Азовстаљ“, изјавио је Рамзан Кадиров.

„На слободну територију града постепено се враћа живот. Људи излазе на улице из својих склоништа, уморни од канонаде експлозија и глади. Неки чак возе и аутомобиле, има и оних који су се предомислили да оду у Ростов на Дону и приватним превозом се вратили у Маријупољ“, написао је Кадиров на свом каналу на Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, посланик Државне думе из Чеченије Адам Делимханов ради у блиској сарадњи са командантом 8. Гардијске комбиноване армије, генерал-потпуковником Оружаних снага РФ Андрејем Мордвичовим.

Они обилазе територију под њиховом контролом, прегледају места могућег лоцирања разбојника, идентификују потенцијалне непријатељске ватрене положаје, комуницирају са руским војницима, развесељавају их и подижу војнички дух.

„Путем заробљеног азовског воки-токија, Адам Султанович је понудио Украјинцима, који су на превару били умешани у редове банди, предају руској страни. Истовремено, за команданте Азова неће бити милости. Они немају срећан крај. Последње место где се крију бандити је велики металуршки комбинат `Азовстал`. Али чак и одатле ће их истерати наши војници“, рекао је Кадиров.

Лидер Чеченске републиеке Рамзан Кадиров и јуче је објавио снимак који показује где се налазе његови војници.

Како је навео, они су у Луганској народној републици.

„Специјалне јединице Националне гарде, у којима служе моји рођаци и мештани, чисте стамбена насеља, проверавају да ли има скривених нациста који могу да пуцају у леђа“, навео је Кадиров.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92