Свет

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО ЛУКАШЕНКО: Паклена акција Запада у току!

Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је да види покушаје прерасподеле сфера утицаја у европском региону, чији су „крајњи циљ Русија и Кина“.

„Очигледно је да су коначан циљ Русија, Кина и њихово елиминисање као конкурената на геополитичкој карти света. Догађаји који се дешавају у вези с Украјином су директан доказ тога“, изјавио је белоруски лидер, а пренела државна агенција Белта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, покушај Запада да промени политички курс Белорусије 2020. године након председничких избора, сведочи о „покушају прерасподеле сфера утицаја у региону“.

Запад би да трансформише Белорусију према сопственим интересима

Белоруски председник изјавио је још и да би Запад да „пузајућу“ трансформацију Белорусије искористи за потребе својих интереса, а за циљ има продају њене вредне имовине.

„Задаци „пузајуће“ трансформације Белорусије у интересима Запада су продаја највредније економске имовине, промена политичког курса земље“, изјавио је Лукашенко.

Он је истакао да се „припадници пете колоне – потпуно други људи (не они из редова белоруске опозиције), којима се управља из Виљнуса, Варшаве, Кијева, а заправо из Вашингтона – обучавају под окриљем специјалних америчких служби и земаља Западне Европе у условима повећане тајности“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/rs.sputniknews.com