Свет

ИТАЛИЈАНСКИ НОВИНАР У УКРАЈИНИ О ИЗВЕШТАВАЊУ МЕДИЈА: Говорите да је Путин злочинац, а ко је бомбардовао Београд 1999? (ВИДЕО)

Италијански новинар Ђорђо Бјанки написао је апел италијанском председнику Серђу Матарели због догађаја у Украјини. Човек је посетио Маријупољ, где је својим очима видео ужас који се дешавао на улицама оронулог града.

Осим тога, Бјанки је ситуацију у Италији назвао „гротескном”. Према речима новинара, земља се „спори око четврте или пете дозе вакцине (против корона вируса – прим. аут.), да ли је боље да то урадимо сада или на јесен, у време када смо на прагу трећи светски рат“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Верујем да никада нисмо имали цивилизацију. Никада нећемо моћи да победимо те људе, јер смо ми већ ништа“, истакао је новинар у обраћању председнику Италије, преноси ТВ Звезда

Ђорђо Бјанки је оптужио и оне који на ТВ говоре о моралу, као и да је руски председник Владимир Путин „злочинац“.

„Ових дана је годишњица уништења Београда од стране заменика премијера Матареле, челника комунистичке Д’Алеме. Ако је Путин злочинац, онда су Буш отац и син, Обама, Блер, Клинтон, Матарела злочинци“, рекао је новинар.

Ђорђо Бјанки је у свом обраћању критиковао поступке Запада због увођења санкција Русији у позадини војне специјалне операције, понекад веома апсурдне.

„То је луди свет у коме сте изгубили додир са стварношћу. Борите се са срањима против тенкова и бомби, Русија се неће повући. Она не губи, она побеђује“, нагласио је новинар.

Током путовања у украјински Маријупољ, према речима човека, успео је да разговара са локалним становницима који су се жалили да су морали да буду у подруму, под ватром неонацистичких батаљона.

„Они су испразнили станове да обарају људе, а сами су остали у становима да пуцају. То су неонацистички батаљони. Отишао сам у њихове бивше базе, где сам видео кукасте крстове, књиге о СС-у, књиге о Мусолинију“, наглашава новинарак у апелу.

Говорећи о Украјини, Бјанки је истакао да је то „држава која је престала да буде демократска 2014. као резултат неонацистичког пуча“. Новинар је оптужио и актуелног председника земље, истичући да у његовим речима и обећањима нема истине.

„Русија нема проблема, може да потраје. Има жито, пшеницу, сировине, нафту, гас, бескрајну и слабо насељену територију“, резимирао је новинар у обраћању италијанском лидеру.

Извор: Курир.рс/ТВ Звезда