Русија

ЈЕЗИВО! Руски амбасадор открио: ЕВО У КОМ СЛУЧАЈУ ЋЕ ПУТИН УПОТРЕБИТИ НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко је рекао да руска војска има најважнији задатак да цивили и грађански објекти остану изван војне акције.

Амбасадор је у Јутру ТВ Прве рекао да је циљ специјалне војне акције заштитта области Доњецк и Луганск.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Циљ је да се заврши геноцид и уништавање народа у претходних осам година, које су ове државе затражиле од Русије – рекао је он.

На питање зашто руска војска иде ка Кијеву и Харкову, када је то далеко до Донбаса, Боцан Харченка је рекао да је Владимир Путин био јасан што се тиче циљева акције.

– Денацификација и демилитаризација Украјине су два најважнија задатка Русије – додао је он.

– Русија не заузима. Као што је и Путин рекао, циљ није окупација, већ демилитаризација и денацификација, и контрола над градовима и уништавање војних циљева је у сврху тога, као што је већ рекао Шојгу – рекао је амбасадор.

Према његовим речима, ово је битно и за стабилност Европе.

Боцан Харченко је појаснио да је денацификција значи ослобођење Украјине од нациста.

Он додаје да руска војска не гадја цивилне објекте, али да, како је рекао, има пуно лажних вести о томе.

– Нема гађања цивилних објеката, људи се ослањају у својим закључцима у непоуздане информације – рекао је он.

На питање о нуклеарном наоружању, Боцан Харченко је одговорио да је Путин рекао да ће до нуклеарног рата доћи уколико дође мешане треће стране.

– Председник је рекао да је потпун спреман да га употреби, а запад је годинама одбацивао сваке предлоге за стабилност и мир у Европи.Свет је био миран последњих осам годима, осим у Доњецку и Луганску, као да је све било у реду, нико није поклањао пажњу на сукобе тамо. Зашто нико није рекао ништа о томе, а сада само чујемо претње о нуклеарном оружју. Зеленски је почео уцене нуклеарним оружјем – додао је он.

– Ово је уцена и претња директна за Руску федерацију, и по живот наших људи – прецизирао је Боцан Харченко.

Говорећи о нуклеарном наоружању он је упитао да ли је нормално да се америчко нуклеарно оружје налази у Европи.

Он сматра да већина разуме каква је власт у Кијеву, која, како каже, под утицајем радикалних снага, држе народ Украјине као колективне таоце.

– Запад користи Украјину. Завршавамо напад кој је почео пре осам година раније, против Русије. То је био почетак рата против Руса и Русије. Ми сада завршавамо овај рат – рекао је он.

Боцан Харченко је рекао да не разуме реторику украјинског амбасадора који је пре неколико дана у гостовању ТВ Прве рекао да ће сваки окупатор добити метак у чело.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com