Свет

КИНА ОДБИЛА АМЕРИКУ: Ми смо на правој страни историје

Кинески министар спољних послова Ванг Ји поручио је да ће време показати да је Кина на правој страни историје у вези са украјинском кризом.

Министар Ванг је, како преноси Ројтерс, рекао да се Кина “увек залагала за одржавање мира и супротстављање рату”, и да је њен став увек био “објективан и поштен, и у складу са жељама већине земаља”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Време ће показати да су кинески ставови на правој страни историје – навео је Ванг у саопштењу које је објавило његово министарство.

Он напомиње да Кина никада неће прихватити никакву спољну принуду или притисак, и да се противи било каквим неоснованим оптужбама и сумњичавостима према Кини.

Вангови коментари уследили су након видео-позива између америчког председника Џоа Бајдена и његовог кинеског колеге Си Ђинпинга у петак, током којег је Бајден упозорио Сија на последице, ако Пекинг пружи материјалну подршку „руском нападу на Украјину“.

Си Ђинпинг је рекао Бајдену да се рат у Украјини мора окончати што је пре могуће и позвао земље НАТО-а да воде дијалог са Москвом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс