Свет

ЉУШТИ МУ СЕ КОЖА И ПРИВРЕМЕНО ОСЛЕПЕО: Роман Абрамович и Украјинци ОТРОВАНИ након мировних преговора у Кијеву!

Руски милијардер Роман Абрамович имао је симптоме тровања током мировних преговора у Кијеву раније овог месеца, потврдио је његов портпарол.

Како је раније писао „Вол стрит журнал“ позивајући се на упућене изворе украјински мировни преговарачи и Роман Абрамович су претрпели симптоме који упућују на тровање након састанка у Кијеву раније овог месеца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након састанка у главном граду Украјине, Роман Абрамович, који је путовао између Москве, Лавова и других места у којима су се одвијали преговори с руском страном, заједно с најмање два више позиционирана члана украјинског тима, развили су симптоме који су укључивали привремено слепило, црвене очи, стално и болно сузење и љуштење коже на лицу и рукама, кажу упућени, како преноси „Волстрит журнал“.

Абрамович и украјински преговарачи, међу којима је и заступник кримских Татара Рустем Умеров, у међувремену су се опоравили и њихови животи нису у опасности.

Украјински председник Володимир Зеленски, који се такође састао с Абрамовичем, није био жртва, како је речено.

Западни стручњаци који су истраживали инцидент кажу да је тешко утврдити јесу ли симптоми узроковани хемијским или биолошким агенсом или неком врстом напада електромагнетским зрачењем, тврде упознати са ситуацијом, како наводи „Волстрит журнал“.

Вест о тровању објавио је и истраживачки портал Беллингцат који наводи да је потврдио како су три члана делегације на преговорима одржанима у ноћи с 3. на 4. марта показивали симптоме које је могуће упоредити с онима након изложености хемијском оружју. Једна од жртава, наводи Беллингцат, био је и Роман Абрамович.

„Било је то током његовог првог путовања у Кијев. Роман је изгубио вид на неколико сати. У Турској су се лечили на клиници, заједно са Рустемом“, рекао је извор.

Извор: Јутарњи лист